Tillbaka

EU utreder skatt på digitala tjänster

1997-03-21
av SvB
EU utreder skatt på digitala tjänster som fax, Internet och digital-teve. Vilken dröm för staterna att kunna beskatta varje liten bit. Kanske kan det minska den franska regeringens harm över amerika...
EU utreder skatt på digitala tjänster som fax, Internet och digital-teve. Vilken dröm för staterna att kunna beskatta varje liten bit. Kanske kan det minska den franska regeringens harm över amerikanska tevesändningar över Internet.
Som mer salt i såren konstaterar EU-organet European Telework Development att bara en procent av EUs medborgare är aktiva Internetanvändare mot 25 procent i USA. Och eftersom det främst är amerikanska firmor som säljer på Nätet går europeiska stater miste om moms och skatter.
EDT menar att Europa riskerar bli ett digitalt Afrika och är därför emot förslaget på bit-skatt.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.