Tillbaka

Fairytell lanserar egen sagoapp

2018-12-06
av Emma Olsson
Fairytell vänder sig till barn upp till 10 år.
Foto: Fairytell

Sedan i somras har danska Fairytell funnits tillgängligt i Sverige via SF Play. Nu lanserar Fairytell en egen app för barn upp till 10 år.

Resultatet av samarbetet med SF Play har varit gott, säger Henriette Høj Gharib, vd och en av grundarna av företaget, till SvB.

Så gott att Fairytell nu lanseras som app i Sverige. Där kommer material från Egmont, Bonnier, Sony Music, Plus Licens, Tukan och Berghs förlag finnas tillgängligt.

Hur konkurrerar ni med ljudbokstjänsterna?

– Vi erbjuder barn något helt annat. Kombinationen av att lyssna och läsa är vårt varumärke, och Fairytell är uppbyggt som ett logiskt universum för barn med hjälp av grafik men ingen text. Andra tjänster är lika varandra, medan Fairtyell låter små barn få tillgång till böcker utan att fråga en vuxen, säger Henriette Høj Gharib.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.