Tillbaka

Feelgood får fortsättning

2018-11-29
av Kalle Laxgård
Christoffer Holst, mässgeneral för Feelgoodfestivalen i Mariefred.
Foto: Pressbild

Sommarens feelgoodfestival i Mariefred återkommer 2019. Nytt för året blir bland annat större lokaler och internationella gäster, meddelar arrangören Printz publishing.

I augusti färdades 160 betalande gäster till Gripsholms värdshus för Feelgoodfestival i Mariefred – fullsatt.

Nu bekräftar mässgeneral Christoffer Holst en fortsättning på endagsfestivalen till sommaren 2019.

– Vi fördubblar festivalen, kan man säga. Nu har vi bokat in Gripsholms värdshus – och Gripsholms slott vilket gör att mellan 300 och 400 gäster får plats. Men det ska fortfarande vara en känsla av en festival i ganska litet format, säger han.

I jakten på större lokaler hade förlaget en tanke på att flytta festivalen till Münchenbryggeriet i Stockholm. Analysen visade dock att många av sommarens besökare hade uppskattat utflykten till Mariefred.

Till 2019 utlovar Christoffer Holst likt i somras 8–9 deltagande förlag och drygt 20 medverkande författare, bland andra Lucy Diamond, Simona Ahrnstedt och Åsa Hellberg.

Printz publishing har även ingått ett nytt samarbete med Storytel.

– Nu ägs vi av Storytel (sedan i september, reds anm.) men det var faktiskt något vi pratat om redan innan det. Feelgood är väldigt stort som ljudbok, säger Christoffer Holst.

Samarbetet går ut på att Storytel ska lyfta fram de medverkande författarna och tipsa mer om feelgood vid tiden för festivalen.

– Så att det får synlighet i Storytel.

Nytt för 2019 är även internationella gäster. Från Printz publishing märks exempelvis Lucy Diamond.

– I år var det här något nytt, vi visste inte hur det skulle gå och vågade heller inte fråga andra förlag om att ta hit internationella feelgood-stjärnor. Risken fanns ju att inte någon skulle komma. Nu vet vi att det kommer 300–400 personer som älskar den här genren, säger Christoffer Holst.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.