Tillbaka

Feelgoodfestivalen blir helt digital

2021-07-07
av Kalle Laxgård
Kastellet i Vaxholm – ej festival plats i år.
Foto: Wikimedia Commons

Förhoppningarna om en fysisk festival i Vaxholm sprack – årets Feelgoodfestival blir helt digital.

Feelgoodfestivalen skulle i år lämna Mariefred, där den tidigare huserat, för att i stället slå sig ner i Vaxholm utanför Stockholm. Dessutom lockade evenemanget, som arrangerats av Printz Publishing sedan 2018, med rekordmånga författargäster till det gamla kastellet.

Hela tiden gjordes planeringen med brasklappen om att den fysiska festen skulle kunna komma att ställas in, med anledning av pandemin.

Och så blir nu fallet.

I ett inlägg på Facebook meddelar Printz Publishing nu att årets upplaga, likt fjolårets, blir helt digital.

”Pandemin har ännu ett år gjort det svårt för oss att genomföra vår härliga festival på ett riskfritt sätt den 21 augusti. Trots nya restriktioner kan vi inte genomföra eventet så som vi tänkt, och det viktigaste är ju givetvis att vi kan garantera allas säkerhet. Därför har vi kommit fram till det tråkiga beslutet att ställa in den fysiska festivalen i Vaxholm”, skriver förlaget.

Det digitala evenemanget går av stapeln samma datum som det fysiska var planerad till. Bland annat erbjuds gästerna ett dussin seminarier med över 30 författare, internationella gäster samt en skrivarskola. Bland författarna finns namn som Liz Fenwick, Emma Hamberg, Julia Quinn och Camilla Davidsson. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.