Tillbaka

Fiktiv karaktär skriver vidare på berättelsen om sig själv

2022-01-28
av Kristian Lönner
Dan Buthler och Leffe Grimwalker.
Foto: Martin Magtorn

Det blir ytterligare minst fyra böcker i serien om Alex Storm – men inte som tidigare av författarduon Buthler och Grimwalker. I stället blir det namnen Grimwalker och Storm som hamnar på bokryggen.

Lasse Brahme, vd på Bokfabriken som ger ut serien om Alex Storm, säger i ett pressmeddelande att förlaget inspirerats av film- och tv-seriebranschen.

– På film och tv-sidan kan man ha flera manusförfattare som skriver i en franchise utifrån karaktär eller ett universum. Det vill vi översätta till bokvärlden genom att göra den starka karaktären Alex Storm till författare, förklarar han.

Bokfabriken för enligt pressmeddelandet nu samtal med olika upphovsmän som kan bli aktuella för att skriva fortsättningen på Storm-serien.

– Framåt tänker vi att Storm-franchisen både kan ge etablerade författare en chans att möta ny publik, testa en ny genre eller växa på det digitala, och som en möjlighet att börja odla talangfulla författarskap med chansen att skriva i en redan framgångsrik serie, säger Lasse Brahme.

Och när Dan Buthler nu lämnar Storm-serien står det samtidigt klart att han kommer tillbaka med en ny spänningstrilogi tillsammans med en än så länge hemlig författarpartner.

Den femte boken om Alex Storm, Krigsvindar, ges ut 17 februari.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.