Tillbaka

Finlandssvenska Förlaget tar över Mumin

2019-03-11
av Emma Olsson
Mumin har hittat hem
Foto: Pressbild

Förlaget tar hem Tove Janssons klassiker – och ger dem ny form.

Småtrollen och den stora översvämningenTrollkarlens hattKometen kommerFarlig midsommarTrollvinterDet osynliga barnetPappan och havetSent i novemberHur gick det sen?Vem ska trösta Knyttet?samt Den farliga resan. Nu samlas de klassiska Mumintitlarna på svenska på samma förlag. 
Förlaget startade 2015 för att föra arvet efter Tove Jansson vidare.
– I egenskap av Toves brorsdotter tycker jag att det är extra roligt att det förlag vi grundat, Förlaget, får vara med om att göra Toves böcker ännu mer kända och tillgängliga i Sverige, säger Sophia Jansson, en av grundarna, i ett pressmeddelande. 
Kapitelböckerna har fått ny form, bilderböckerna ges ut i originalfärg.

Författaren, illustratören och konstnären Tove Jansson gav ut den första berättelsen om Mumintrollen 1945. Totalt blev det elva böcker som sålts i 15 miljoner exemplar på 55 språk. 

Enligt Förlaget säljs dessutom Muminprodukter för 7 miljarder kronor årligen i världen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.