Tillbaka

Förlag satsar på romance

2017-09-06
av Kalle Laxgård
Ebba Östberg, förläggare på Lovereads.
Foto: Pressbild

Sverige behöver mer erotik. Det anser ljudboksförlaget Word Audio Publishing som lanserar en ny utgivningslinje med namnet Risky romance.

Samtidigt presenterar Forum sin första författare på sitt nya romace-imprint: Lovereads.

I vintras utannonserade Forum att det startar ett nytt imprint för romance. Nu meddelar förlaget att imprintet får namnet Lovereads och att det första författarskapet blir amerikanska Colleen Hoover.

Hennes bok Förbannade kärlek kommer ut i vår.

– Hon är en stor läsarfavorit i hemlandet, och ett av de amerikanska affischnamnen inom romance-genren, säger Ebba Östberg, förläggare och ansvarig för Lovereads, i ett pressmeddelande.

Under 2018 ska Lovereads ge ut ett tiotal översatta titlar. Den första svenska författaren planeras till året därpå.

– Vi har köpt in en handfull amerikanska författarskap, men just nu letar vi förstås efter nästa stora svenska romance-namn. Detta är en genre på framfart, vilket vi tydligt ser i våra manushögar, säger Ebba Östberg.

Forum är inte ensamt om att tro på genren.

I slutet av augusti avslöjade ljudboksförlaget Word Audio Publishings vd Mattias Lundgren att förlaget hade nya satsningar planerade för hösten. Nu står det klart att en av dem blir just en ny utgivning av romance och erotik.

”Romance och erotik är populära men ofta förminskade genrer. Helt tydligt är dock att lyssnare och läsare är väldigt intresserade av att få mer, både i Sverige och globalt”, skriver Word Audio Publishing i ett pressmeddelande.

Imprintet Risky romance ger ut sina 5-10 första titlar under hösten, och planerar en omfattning på omkring 25 berättelser per år framöver.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.