Tillbaka

Förlagshus i Göteborg

1998-06-18
av Lasse Winkler
Planerna på ett förlagshus i Göteborg blir till slut verklighet. Tretton mindre göteborgsförlag flyttar nästa år in i Lagerhuset i centrala Göteborg, strax bakom Järntorget. Huset byggs om så att ett mediacentrum kan flytta in under takåsarna under nästa

ndade förlagen: Anamma Böcker, Bo Ejeby Förlag, Bokskogen, Epsilon, Gavrilo, Korpen, Lindelöws Förlag, Lutfisken, Optimal Press, Renässans, Tre Böcker, Warnes och Vinga Press bildar tillsammans "Förlagshuset i Göteborg Ekonomiska Förening."
    Kerstin Aronsson, ordförande för föreningen:
    - Tanken är att vi ska ha gemensam teknik med avancerad utrustning för våra behov. Vi ska också ha en gemensam marknadsföring med lokaler för utställningar och författarkvällar och lokaler där förlag och bibliotek kan se våra böcker. Vi ska, för det tredje, ha gemensamt lager och distribution. Däremot är det inte klart vilka förlag som kommer att sitta i lokalerna. Det beror på hyresnivån.
    Förlagsföreningen fick under 1997 stöd från den statliga stiftelsen för Framtidens Kultur med två miljoner kronor och från den lokala kulturnämnden i Göteborg med 80 000 kronor. Pengar som ska användas till att bygga upp det gemensamma förlagshuset.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.