Tillbaka

Försäljningsskutt efter Bill Gates present

2018-06-07
Hans Rosling
Foto: Jörgen Hildebrandt, Gapminder

Factfulness är Bill Gates studentpresent till amerikanska ungdomar. Det ger ny energi även till den svenska försäljningen.
– Det är galet, vi får se vart detta tar vägen, säger Richard Herold, förlagschef på Natur & Kultur.

Alla amerikanska studenter som går ut college med en examen kan ladda ner Hans Roslings Factfulness: Tio knep som hjälper dig att förstå världen, gratis. Det skriver Bill Gates på sin hemsida, som också toppas av högar av boken.
 “Boken är packad med råd på hur man ser världen klart. Även om jag tycker att alla borde läsa den så finns det särskilt användbara insikter för den som tar steget från gymnasiet ut i nästa livsfas”, skriver Bill Gates.

Svenska förlaget Natur & Kultur är nöjda. Tillsammans har Factfulness och föregångaren Hur jag lärde mig att förstå världen sålt i nästan 200 000 exemplar. Försäljningen tar också ny fart i USA och i Storbritannien.

– Vi valde att satsa stort på de här böckerna för att de ligger så väl i linje med vad Natur & Kultur står för, resultatet har till och med överträffat våra förväntningar, säger Richard Herold.

Böckerna är en del av det testamente som läkaren och statistikern Hans Rosling, som också grundade den humanistiska utbildningsstiftelsen Gapminder, lämnade efter sig när han gick bort 2017.

Factfulness skrev han tillsammans med sin son Ola Rosling och svärdottern Anna Rosling Rönnlund.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.