Tillbaka

Forum lanserar imprint för romance

2017-02-23
av Kalle Laxgård
Foto: Ebba Östberg, ny förläggare på Forums romance-imprint.

Forum startar ett nytt imprint för romance-litteratur.

Förläggare blir Ebba Östberg, i dag vd på Pocketförlaget.

Enligt Forums förlagschef Adam Dahlin är planen att imprintet, som ännu saknar namn, ska ge ut sina första böcker under våren 2018.

– Det blir ett mindre imprint, ingen fabrik. Vi vill att det ska kännas som ett exklusivt urval av romance. Mer upmarket, säger Adam Dahlin.

Tanken är att imprintet inledningsvis ska ge ut omkring 10-12 titlar per år. Förläggare blir Ebba Östberg, som sedan i augusti är tillförordnad vd på Pocketförlaget.

– Vi har velat starta det här länge, men har känt att vi behöver rätt människor bakom. Ebba är precis rätt för oss, säger Adam Dahlin.

Ebba Östberg tillträder i maj.

– Jag är förläggare i själ och hjärta och jag kunde inte säga nej till detta, säger hon.

Innan sin nuvarande tjänst var Ebba Östberg förläggare inom illustrerad fakta på Norstedts. Hon säger att hon brinner för böcker för den breda publiken.

– I min nya tjänst kommer jag dessutom att få chansen att starta något alldeles nytt och eget. Jag tror att Sverige är redo för romance två punkt noll. Vi har ju sett ett uppsving för översatt feelgood-litteratur och fenomenböcker som Femtio nyanser och Calender girl. Och Forum, som såklart har Simona Ahrnstedt.

Sedan tidigare ger romance-författaren Simona Ahrnstedt ut sina böcker på Forum. Det kommer hon att fortsätta göra – samtidigt som hon ska fungera som rådgivare på det nya imprintet.

– Vad jag vet finns det ingen i Sverige som kan romance lika bra som hon. Hon brinner verkligen för genren och för att sprida den, säger Adam Dahlin.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.