Tillbaka

Förvärvar exklusiva rättigheter till Silfverbielke-serien

2022-05-03
av Carina Jönsson
Foto: Pressbild

Storytel Group köper rättigheterna till att fortsätta ge ut berättelser om Dag Öhrlunds och Dan Buthlers crime-karaktär Silfverbielke. De nya titlarna kommer dock att skrivas av andra författare.

Dag Öhrlund och Dan Buthler har skrivit en lång serie böcker om psykopaten Christoffer Silfverbielke och kommissarien Jacob Colt. Deckarna tillhör några av Storytels mest lyssnade ljudböcker någonsin, enligt ett pressmeddelande. 2018 meddealde även Bookbeat att Öhlund och Buthler var det årets mest populära författarduo i tjänsten.
Men duon kommer inte att fortsätta att ge ut fler berättelser om Silfverbielke, i stället ger Storytels förvärv möjligheten att fortsätta serien med andra författare.
– Det här är en lycklig dag för alla Silfverbielke-fans. Vi är båda väldigt glada att vår antihjälte nu får nytt liv, och en internationell spridning, som inte hade varit möjlig utan Storytel, säger Dag Öhrlund och Dan Buthler i pressmeddelandet.
Utgivningen av nya berättelser i serien ska komma under 2023. Ingen summa för förvärvet avslöjas.

2019 var Dag Öhrlunds bok Ingen lämnas kvar del av en infekterad diskussion kring exklusivitetsavtal i branschen, när populära titlar portades från konkurrerande strömningstjänster.
Läs mer om det här: www.svb.se/kampen-om-storsaljarna

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.