Tillbaka

Ger medarbetare ledigt för att läsa

2019-10-31
av Sophie Tanha
Förlaget ger sina anställda ledigt för att läsa rysk epik
Foto: Scribe UK/Genrebild

Förlaget Scribe UK ger hela redaktionen ledigt för att läsa en bok.

 

På årsdagen för den ryska revolutionen, 7 november, får alla på förlaget Scribe UK ledigt för att läsa. Men inte vilken bok som helst. Läsledigheten ska tillbringas med att plöja igenom tusen sidor rysk epik, i form av släktberättelsen The Eight Life, av 36-åriga Nino Haratischvili från Georgien.

Boken har kallats för århundradets Krig och fred och översattes nyligen till engelska, vilket tog två översättare över ett år att åstadkomma. Boken, som handlar om fyra generationer av en georgisk familj under Sovjet-eran, släpps i brittiska boklådor en vecka efter förlagets läsledighet. I Polen och Nederländerna är boken redan en bästsäljare, och den tyska översättningen har sålt i över 300 000 exemplar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.