Tillbaka

Göteborg får ny bokhandel

2021-06-15
av Kristian Lönner
Emma Ström öppnar i höst Lilla Bokskåpet.
Foto: Privat

Barn- och ungdomsbokhandeln Bokskåpet öppnar i höst en filial i östra Göteborg.

– Vi har redan fått så fin respons med hejarop och gratulationer, säger Emma Ström som ska driva den nya bokhandeln.

I maj firade Bokskåpet 15 år och vad kan vara ett bättre sätt att fira på än att öppna en bokhandel till? I september slår Lilla Bokskåpet upp på Danska vägen och boklådan kommer drivas fristående av Emma Ström som arbetat i Bokskåpet i två år.

– När jag började var känslan att det är precis så här jag vill jobba, med fokus på boken, läsningen och aktiviteterna runt omkring. Första lördagen jag jobbade blev jag helt tagen och bara grät, för det så fint att se att så här kan man också jobba, berättar Emma Ström.

Planeringen för att öppna Lilla Bokskåpet har pågått en längre tid.

– Vi är i en pandemi och det har fått värka fram och det är många pusselbitar som behövt falla på plats. Men sedan dök det upp en bra lokal i ett område som vi känner starkt för och som vi tror på, säger Emma Ström.

När pandemin utbröt för ett drygt år sedan fanns en utbredd oro över att försäljningen av barnböcker skulle bli lidande då barnkalasen blev färre. Men Emma Ström berättar att Bokskåpet klarat pandemin bra.

– Vi känner inte att barnboken drabbats för det har samtidigt funnits jättemånga tillfällen för att läsa tillsammans. Mia (Juhlin som driver Bokskåpet, reds. anm.) har också varit flexibel och kreativ och hittat nya lösningar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.