Tillbaka

Göteborgs bibliotek stoppar Axiell-nedladdning

2019-03-13
av Emma Olsson
Ingen nedladdning i Göteborg just nu.
Foto: Ola Kjelbye

Strul med nedladdning av digitala böcker och e-böcker har fått biblioteken i Göteborg att stoppa utlåningen. Problem bekräftas även från bibliotek i Malmö och Stockholm. Axiell Media arbetar på en lösning.

Biblioteken har upplevt problem med nedladdning av böcker till appen Biblio under en period. Nu har Göteborgs bibliotek beslutat om ett tillfälligt stopp på utlåning i digitala format, rapporterar Kulturnytt.
– Det är helt enkelt svårigheter för en del låntagare att ladda ner ljudböcker i Biblio och på läsplattor har man svårt att ladda ner utrymmeskrävande ljudböcker till sin enhet från Biblio och på vissa läsplattor har man svårt att ladda ner e-böcker, bekräftar Axiell Medias marknadschef Jenny Söderqvist.
Hon hoppas att problemen ska vara lösta inom en tvåveckorsperiod.
I somras vann amerikanska Overdrive en upphandling med Sveriges kommuner och landsting, SKL, om ett ramavtal för leverans av digitala böcker till biblioteken.
Hur påverkar problemen er status på marknaden?
– Det är ju viktigt för oss att vi har en bra leverans och en bra produkt. Och vi vill ju ha en fungerande produkt oavsett vilka som finns på marknaden och inte, säger Jenny Söderqvist.
Biblioteken i Malmö och Stockholm har också upplevt problem med Biblio, men kommer inte att stoppa utlåningen, enligt Sveriges Radio.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.