Tillbaka

Håkan Ramsin lämnar Bonniers

1998-04-30
av Fredrik Lindberg
Håkan Ramsin, vice vd i Bonnierföretagen och ansvarig för bland annat Bonniers satsning på elektroniska medier på konsumentmarknaden, lämnar från första juli koncernen för att starta eget.

ar kommit fram till att det jag kan och står för inte passar in i organisationen, med förändringen som sker när Bonnierföretagen förvärvar Marieberg och fusionerar. Inte på ett sätt som jag kan tänka mig, säger Håkan Ramsin.
    Affären mellan Bonnierföretagen och Marieberg väntas vara klar i slutet av maj, då Bonnier AB bildas. Vd för koncernen blir Bengt Braun, styrelseordförande Carl-Johan Bonnier. Förste vice vd blir Per-Olov Atle, även vd för Bonnier Media. IT-chefen på Marieberg, Håkan Kihlberg, kommer att ansvara för koncernens nya medier.
    Bonnier AB kommer att omsätta omkring 13 miljarder kronor. Koncernen kommer att ha en nettoskuld på omkring sju miljarder kronor. För att minska den planeras bland annat DN-skrapan att säljas.
    Håkan Ramsin har arbetat i Bonniers i knappt tolv år. Genom det nybildade bolaget Rock Media, som liksom Bonnier Interaktiv tar plats i Stockholms frihamn, kommer han nu ägna sig åt att investera i nya medier, bland annat med Bonniers som partner.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.