Tillbaka

Hallå där Helena Landberg!

2019-06-13
av Kalle Laxgård
Helena Landberg.
Foto: Susanna Mattsson

Bokhandlare i Gamla stans bokhandel, som under torsdagen bjuder in till »Pocketfest« i butiken.

Vad firar ni?

– Att sommaren har börjat! Då laddar man upp med semesterläsning – och vill ha pocket.

Vad gör man på en pocketfest?

– Först bjuder man på lite jordgubbar. Och cider. Och man gör ett litet jippo av det. Sedan kommer författare, som får tipsa om sina böcker och signera: Anna Bågstam, Christian Unge, Catharina Ingelman-Sundberg och Jenny Jägerfeld. Linda Skugge blev sjuk tyvärr, annars skulle hon också komma. Vi har även dukat upp ett helt bord med andra böcker och jag kommer passa på att ge lite tips på nyheter som man vill läsa.

Hur många kommer då, tror du?

– Det kan jag inte sia om men vi har ett Facebook-event och där har intresset varit stort. Om det stämmer vet man ju aldrig, men vi hoppas. Det har varit bra med drag hela den här veckan och vi kör ett bra pris också: En pocket 70 kronor, fem för 300.

Du har drivit Gamla stans bokhandel sedan slutet på förra hösten. Hur går det?

– Det känns jättebra! Vi börjar sätta butiken på kartan, känns det som, och försäljningen går bättre och bättre. Det måste till mera såklart – alltid mera – men det går åt rätt håll. När man läser om att bokhandlarna går dåligt är det glädjande att påminna sig om den här i alla fall går bättre och bättre!

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.