Tillbaka

Hallå där, Karin Linge Nordh

2018-09-26
av Emma Olsson
Crimetime Visby har bytt namn till Crimetime Göteborg och arrangeras i år under Bokmässan.
Foto: Bonnier/Pressbild

BOKMÄSSAN. Programansvarig för Crimetime Göteborg – före detta Crimetime Visby – som arrangeras under Bokmässan.

Ni har lämnat Visby. Vad vinner ni och vad förlorar ni?
    – Vi vinner ett mycket större upptagningsområde, på en plats som är en inarbetad arena för möten mellan författare och läsare. Det vi förlorar är Visbys unika atmosfär, men det blir samma firmafest för författarna.

Hur mycket betyder evenemang i den här formen för förlagens försäljning?
    – Det är väldigt svårt att mäta i försäljning. Men Crimetime sätter fokus på en populär genre och ger våra författare en möjlighet att synas, till exempel genom priset Crimetime Specsavers Award.

När kommer det svenska deckarundret att avta?
    – Jag ser inga tendenser till att det skulle försvinna, även om intresset fluktuerar. För några år sedan var det bara deckare på topplistorna, nu ser vi även andra genrer. Men den svenska och skandinaviska krimlitteraturen fortsätter att dominera.

Amerikansk eller svensk kriminallitteratur, om du får välja?
    – Svensk, alla gånger. Svenska författare skriver spännande böcker som även innehåller samhällskritik och når ut till många människor.

Östkusts- eller västkustsdeckare?
    – Jag är för mångfald. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.