Tillbaka

Hallå där, Philip Wallin!

2017-11-14
av Kalle Laxgård
Philip Wallin.
Foto: Sara Mac Key

Som nu börjar som ny reporter på Svensk Bokhandel.

Vem är du?

– Född och levt hela livet i Stockholm. Är rejält sportintresserad men med den hyfsat ovanliga kombinationen att jag även tycker mycket om kultur.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag är journalist sedan tio år och har frilansat de senaste sju. Mellan 2013 och 2015 drev jag och ett par kollegor Magasinet Television som bevakade tv-branschen. Sedan har jag skrivit mycket för bland annat Expressens magasin, Civilekonomen och CIO Sweden.

Vad vill du göra på SvB?

– Jag är väldigt nyfiken på bokbranschen så jag hoppas och vill lära mig så mycket som möjligt om den. Självklart är jag nyfiken på ljudbokstjänsterna. Även om jag vurmar för pappersboken känns det som det mest spännande just nu.

Hur beskriver du själv ditt eget läsande?

– När man har familj blir det väldigt fragmentariskt. Just nu läser jag läser jag Elon Musks biografi och lyssnar parallellt på Driv, om Nike-grundaren, som ljudbok.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.