Tillbaka

Hallå där: Pia Printz!

2019-02-01
av Kalle Laxgård
Pia Printz är ny ledamot i Svensk bokhandels styrelse.

… ny ledamot i Svensk Bokhandels styrelse.

Varför tackade du ja?
– Jag har läst och tyckt om tidningen länge. Den är väldigt viktig för branschen och jag vill vara med och hjälpa till med att föra den framåt i den mån jag kan. Klyschigt svar, men också sant!

Du har tidigare jobbat i tidningsvärlden. Är det någon särskild erfarenhet du tar med dig därifrån?
– Branscherna är på många sätt ganska lika varandra. Skillnaden är att ni är en branschtidning (Pia Printz jobbade inom Bonnier tidskrifter, reds. anm.). Läsekretsen är en helt annan – ni behöver inte stå och skrika ut budskap i kiosken, liksom. Men jag hoppas att det finns något jag kan bidra med ändå.

Vet du redan nu vad du vill jobba med för att göra SvB bättre?
– Nej, det kan jag inte säga. Som styrelseledamot får man absolut inte lägga sig i tidningens innehåll. Men det kan finnas annat, som hur man ska tänka kring annonsering och hur man ska nå ut.

Pia Printz är till vardags förläggare på Printz Publishing. Ny permanent medlem i SvB:s styrelse är också Patrik Hadenius (tidigare bland annat Forskning & Framsteg, Språktidningen, Modern Psykologi).

Lämnar styrelsen efter närmare tio år gör Erik Osvalds, vd för Historiska Media

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.