Tillbaka

Hallå där: Rebecka Leffler

2017-01-20
av Sara Djurberg
Foto: Bonnier

Som går från rollen som chef för Bonniers självpubliceringsplattform Type & Tell till att bli vd för koncernens nya affärsutvecklings- och start up-bolag, Bonnier Books Ventures.

Vad är det för något?

– Ett bolag som ska arbeta väldigt aktivt och strukturerat med affärsutveckling. Type & Tell blir en del av Bonnier Books Ventures. Branschen och omvärlden förändras och vi behöver kunna attrahera kompetens som vi saknar i dag och bli en snabbfotad start up-verksamhet. 

Vad ska ni göra?

– Tanken med att lyfta ut våra start-ups i ett bolag är att vi vill expandera och hitta fler möjligheter för hur vi kan utveckla vår affär, utöver de traditionella verksamheter vi har. Vi vill hitta fler digitala produkter att utveckla.

Kommer ni att köpa start up-företag?

– Ja, absolut, om vi hittar något som vi tycker är intressant och där vi som partner kan tillföra något. Uppdraget är att växa både organiskt och genom förvärv. 

Ni har nyligen registrerat en ny verksamhet som även den är en del av Bonnier Books Ventures, Brillbee. Vad är det?

– Det är en digital produkt som vi ska lansera under våren, som Lina Wijk (tidigare chef för Bonnier Fakta, red:s anmärkning) kommer att ansvara för. Jag kan inte berätta så mycket mer nu, men produkten rör faktainnehåll och kända profiler.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.