Tillbaka

Hallå där Tobias Nielsén!

2010-05-04
av Lasse Winkler
Du och ditt företag Volante anordnar på torsdag en heldagskonferens om bokbranschens digitala utmaningar, tillsammans med forskare på Malmö Högskola och Jönköpings Internationella Handelshögskola.

p>

– Ja, det är en del av ett forskningsprojekt som heter Boken, berättelsen och pengarna. Vi har hållit på i ett år och länge stått vid sidan av och noterat hur lite av strategisk framtidsdiskussion det finns i bokbranschen. Nu har man ändå till slut börjat prata om de digitala utmaningarna.

Men varför en konferens?
– Vi har tidigare följt musikbranschens förändring och sett hur strukturomvandlingen där gick igenom några faser; okunskap, omgivningen börjar fatta men branschen själv vill fortsätta som vanligt, branschen förstår men är osäker och avvaktar villrådigt. Efter det ritades det upp en ny karta i den branschen. Nu verkar bokbranschen gå igenom liknande faser. 

Varför ska man gå på den här konferensen?
– För att få lyssna på ett par av världens mest intressanta och kunniga förlagsmänniskor inom den digitala utvecklingen. Och för att få diskutera dessa frågor med de ledande svenska förlagsmänniskorna. Det som är bra med konferensen är att de som kommer dit och talar och lyssnar är de som är med och bestämmer och har egna erfarenheter. Det gäller såväl internationella som svenska deltagare.

Finns det platser kvar?
– Ja, ett fåtal. Men man får skynda sig att boka plats om man vill vara med.

 

 

Fotnot: För mer information om konferensen ”Den digitala tryckvågen”, tryck på annonsen längst upp till höger på hemsidan.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.