Tillbaka

Hallå där, Tobias Nielsén

2016-05-17
av Carina Jönsson
Ylva Sundgren

Grundare av förlaget Volante och SvB:s nya gästbloggare de kommande två veckorna.

Vem är du?

– Förlagschef på Volante, som ger ut ungefär 30 titlar i år inom främst sakprosa och popvetenskap. Präglad av en uppväxt i Småland och som bokhandlarson. Har arbetat mycket som kulturekonomisk konsult och kulturpolitiskt engagerad, vilket förklarar varför jag är ledamot i två kulturmyndigheter. Anställdes på Expressen som 19-åring. Började på Handelshögskolan fyra år senare och studerade också i New York. Grundade vad som nu är Volante därefter. Älskar bandy och har spelat i två elitserieklubbar.

Vad kommer du att blogga om?

– Jag kommer rasa lite, reflektera kring entreprenörskap och kulturpolitik och e-böcker, och ge någon bild från vardagen på Volante som nu dubblar sin personalstyrka på några månader. 

Vad vågar du inte skriva om?

– Pågående budgivningar. Eller, varför inte? Vi får se.

Vem är Sveriges bästa bloggare?

– Jag läser inga enskilda bloggare längre. De bästa har flyttat vidare till plattformar såsom Medium.com eller skriver krönikor eller gör en pod och bara twittrar.

Vad läser du just nu?

– Varvar mellan K Anders Ericssons Peak som Volante ger ut på svenska i höst, och Om livets korthet av Seneca. Det är så mycket död nu runt omkring. När jag avkopplingsläser blir det annars tidskrifter, såsom Inc, Economist och löpartidningar.

Läs Tobias Nielséns första blogginlägg här.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.