Tillbaka

Hédi Frieds böcker delas ut till skolor

2020-08-14
av TT/ Litteratur
Foto: Naina Helen Jåma / TT

Författaren och psykologen Hédi Frieds böcker Frågor jag fått om Förintelsen och Historien om Bodri ska delas ut till svenska skolor.

Det är företaget Axel Johnson, Forum för levande historia och förlaget Natur och kultur som står bakom initiativet. Redan 2018 delades Frågor jag fått om Förintelsen ut till svenska högstadieskolor. Men nu utökas samarbetet till att även inkludera lågstadieskolor. Totalt omfattar projektet 50 000 böcker.
"Skolan är den viktigaste platsen i kampen för demokratin. Jag hoppas att mina böcker kan hjälpa eleverna att ta till sig historien och väcka frågor om vår samtid", säger Hédi Fried i ett uttalande.
Förintelseöverlevaren Hédi Fried har vid sidan av sitt yrke som psykolog i över 30 år rest runt till svenska skolor för att tala om sina erfarenheter.
I Frågor jag fått om förintelsen har Fried samlat frågor hon har fått på föreläsningar genom åren. Historien om Bodri handlar om hennes egna upplevelser av Förintelsen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.