Tillbaka

Hoi blir publikt bolag – och byter namn

2022-02-15
av Carina Jönsson
Lars Rambe, vd Hoi publishing
Foto: Pressbild

Hoi har tagit ytterligare ett steg mot en börsnotering. Förlaget är nu registrerat som ett publikt bolag och byter även namn från Hoi förlag till Hoi publishing, enligt ett pressmeddelande.

Hoi har tidigare gått ut med planerna på att låta notera bolaget på en marknadsplats under 2022. Nu har förlaget blivit ett publikt bolag. Aktiekapitalet har ökats genom en fondemission till 770 000 kronor och man kommer att inrätta två aktieslag, a- och b-aktier.
Nästa steg i den planerade börsnoteringen är genomförandet av den ägarspridning som bolaget kommit överens om med investeringsbolaget Dividend Sweden.
– Namnbytet till Hoi publishing visar på våra internationella ambitioner. Att förlaget blir publikt innebär också att fler som är intresserade av att investera i kultur generellt och litteratur specifikt nu snart kan få den möjligheten, säger Jesper Hörnberg, styrelseordförande i Hoi publishing i pressmeddelandet.
Hoi har de senaste åren gått in i Danmark och även startat flera nya imprints: Lusthuset med inriktning på erotisk litteratur, Kunskapshuset där facklitteraturen samlas och Lilla Hoi med utgivning för barn och unga. I januari år förvärvade man Tallbergs förlag som har inriktning på HBTQ- och minoritetsfrågor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.