Tillbaka

Hon blir biträdande förlagschef på Ordfront

2021-06-22
av Kalle Laxgård
Foto: Pressbild

Ordfront ska utöka sin digitala utgivning. Ansvarig för det arbetet blir Jenny Bjarnar, som nu får rollen som biträdande förlagschef och digital förläggare.

I fredags informerades Ordfronts författare om den nya organisationen. Jenny Bjarnar, tidigare marknadschef, blir nu biträdande förlagschef och digital förläggare. 

– Tanken är att jobba strategiskt med allt som rör förlagets utveckling och fokusera på den digitala utvecklingen. Och att vi får ut fler böcker digitalt, både som ljud och e-bok, säger hon.

Titlarna ska hon hitta på flera olika sätt. Dels genom att ge ut böckerna på Ordfronts kommande listor, men också inventera förlagets backlist samt börja ge ut böcker direkt för ljud.

– Vi vill få ut mer digitalt, eftersom det är där en stor del intäkterna finns. Pelle (Andersson, vd och förläggare, reds anm.) ska mer eller mindre förlägga alla pappersböcker själv, jag kanske gör någon, och sedan ska jag se till att få ut fler böcker digitalt och följa upp vad som funkar, säger Jenny Bjarnar.

Vad är du sugen på att ge ut digitalt, som ni inte gett ut hittills?

– Jag tycker det är spännande att utforska fackboken. Till exempel släpper vi vår trädgårdsbok, Odla utan spade, som kom i mars, i en förkortad digital version nu på torsdag. Men sedan ger ljudboken oss också möjlighet att ge ut mer skönlitteratur, experimentera med fler slags berättelser och kortare format i olika genrer. 

Utöver förläggaruppgifterna ska Jenny Bjarnar fortsätta arbeta strategiskt med Ordfronts pr- och marknadsarbete, samt axla ett mer övergripande ansvar för förlaget, som biträdande förlagschef.

– Vi är ett litet förlag, bara fyra anställda nu, och har även Galago som är två personer. Så alla jobbar väldigt nära utgivningen från det att ett manus antas till att boken släpps. Ambitionen är att det ska bli så ännu mer nu än tidigare.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.