Tillbaka

Hon går från Norstedts till Natur & Kultur

2020-10-07
av Carina Jönsson
Foto: Kristian Pohl

Helena Lindstedt blir ny HR-chef på Natur & Kultur. Hon kommer senast från en tjänst som utvecklingschef på Norstedts förlagsgrupp.

Helena Lindstedt började sin bana i förlagsbranschen som redaktör på Prisma. Hon har sedan dess varit redaktionschef för både fack- och skönlitterära redaktionen på Norstedts. År 2017 och 2018 delade hon förlagschefsrollen med Eva Gedin. Sedan två år tillbaka har hon varit utvecklingschef på Norstedts förlagsgrupp. Nu byter hon alltså arbetsplats, enligt ett pressmeddelande.

– Jag tilltalas av Natur & Kulturs stiftelseform och humanistiska värden, den starka utgivningen och engagemanget i klimatfrågan. Jag ser med spänning fram emot att få följa den digitala utvecklingen inom läromedelsutgivningen. Särskilt roligt ska det bli att vidare få utveckla Natur & Kulturs ambition att vara branschens bästa arbetsplats, säger Helena Lindstedt i pressmeddelandet.

Hon tillträder sin tjänst 1 december och efterträder Carin Lagerstam som går i pension.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.