Tillbaka

Hon klättrar i handelns maktrankning

2019-12-06
av Sophie Tanha
Maria Edsman
Foto: Press

Bokhandelsgruppens vd Maria Edsman hamnar på plats 39 när branschtidningen Market listar detaljhandelns mäktigaste personer 2019.  

”Att som fysisk aktör i en e-handelstung bransch både öka försäljning och förbättra resultat inger respekt. Men så har Maria Edsman också accelererat bolagets digitala omställning.”

Med den motivationen klättrade Maria Edsman två hack upp, från plats 41 till 39 i listan över handelns mäktigaste. Det är branschtidningarna Market och Icanyheter som valt ut de 100 personer som bedöms ha haft mest makt och påverkan på detaljhandeln under året.

Juryn, som består av fem personer på tidningarnas redaktioner har utgått från kriterier som genomslag i medier, formell och informell makt samt extraordinära faktorer. Bent Holm, vd för lågprisvaruhusen Dollarstore, toppar listan.  

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.