Tillbaka

Jonas Tellander lämnar vd-rollen på Storytel

2022-02-17
av Carina Jönsson
Jonas Tellander.
Foto: Daniel Roos

Jonas Tellander kliver av uppdraget som vd för Storytel. Vice vd Ingrid Bojner går in som interim vd när Storytels styrelse nu inleder rekryteringen av en ny vd.

Jonas Tellander grundade Storytel tillsammans med Jon Hauksson 2005. Han har varit vd lika länge. Men 18 februari kliver han alltså av vd-uppdraget. Jonas Tellander fortsätter att sitta kvar i Storytels styrelse och ska ha en roll som aktiv ägare i bolaget, enligt ett pressmeddelande.
– Det är dags för nytt ledarskap på Storytel, 17 år av fullt fokus på Storytel har tagit ut sin rätt. Teamet är nu starkare än någonsin och kommer under Ingrids ledning ta stora steg i år. Personligen ser jag efter litet ledighet fram emot att fortsätta skapa värde i Storytel som ägare och styrelsemedlem. Över tid strävar jag även efter att kunna vara en stark och genuin röst i samhället i frågor som rör läsning och entreprenörskap, säger Jonas Tellander i pressmeddelandet.
För bara några dagar sedan, den 11 februari, utsågs Hans-Holger Albrecht till ny styrelseledamot och styrelseordförande i Storytel. Han ersatte Stefan Blom, som lämnade som ordförande efter knappt fyra månader på posten.
I morgon ska Storytel lämna sin kvartalsrapport för fjärde kvartalet 2021, dessutom ska bolaget lämna rapport för helåret 2021.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.