Tillbaka

Kallentoft lämnar Bookmark

2019-12-09
av Kalle Laxgård
Mons Kallentoft
Foto: Pär Olsson

Sedan 2014 har deckarförfattaren Mons Kallentoft gett ut böcker på både Forum och Bookmark. Nu samlas hela författarskapet på Forum.

För fem år sedan utkom första delen i mastodontprojektet Herkulesserien, skriven av Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Planen var tolv delar som skulle ges ut under tio år på Bookmark förlag, parallellt som Mons Kallentofts skulle fortsätta skriva sina Malin Fors-deckare för Forum.

Nu, när serien kommit halvvägs, väljer Mons Kallentoft att samla hela författarskapet på Forum.

Medan de första fem böckerna skrivits tillsammans med först Markus Lutteman, därefter Anna Karolina, kommer nästa skrivas av Mons Kallentoft själv. Den är planerad till 2021. 

I ett pressmeddelande skriver Forum att Mons Kallentofts böcker sålts i fyra miljoner exemplar och översatts till ett tjugotal språk. 

– Vi är jättestolta över att ha fått förtroendet att ta hela författarskapet in i framtiden. Mons Kallentoft är en av landets mest rutinerade författare, men också en av de mest nyskapande och dynamiska, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier, i pressmeddelandet.

Mons Kallentoft är den andra bästsäljande författaren på kort tid som går till Bonnierförlagen från Bookmark. Tidigare i höstas stod det klart att Alex Schulman tecknat avtal med Albert Bonniers förlag.

I ett mejl till SvB skriver Bookmarks förlagschef Claes Ericson:

– Jag är fantastiskt stolt över att Bookmark har fått vara med och forma och ge ut Herkulesserien av Mons Kallentoft. Det kommer alltid vara ett fundament i vad som har definierat Bookmark förlag, och att Mons Kallentoft gav det förtroendet är jag honom för evigt tacksam. Jag önskar honom all lycka till i hans fortsatta karriär.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.