Tillbaka

Karin Petterson blir Aftonbladets kulturchef

2019-12-05
av TT/Litteratur
Foto: Linda Broström

Karin Petterson tar över som kulturchef på Aftonbladet efter Åsa Linderborg.

Mellan 2010–2018 arbetade hon som politisk chefredaktör på tidningen, innan dess var hon med och grundade tidsskriften Fokus där hon arbetade som chefredaktör. Efter 2018 har hon arbetat med policyfrågor på mediekoncernen Schibsted.

– I hela mitt yrkesliv har jag ägnat mig åt frågor om makt, demokrati och mening. I en tid när vårt sätt att leva och organisera våra samhällen utmanas är det viktigare än någonsin att det finns plats för radikal samhällskritik, utopier och reflektion över vilka vi är och vart vi är på väg, som människor och som samhälle, säger hon i en intervju med Aftonbladet och tillägger:

– Där har kulturjournalistiken och särskilt Aftonbladet Kultur en central uppgift, och jag tror att jag har mycket att bidra med.

Hon tillträder i rollen den 20 januari nästa år.

SvB har sökt Karin Pettersson för en kommentar kring hur hon ser på framtiden för litteraturbevakningen på Aftonbladet Kultur.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.