Tillbaka

Kjell Johansson en av sju som får Stockholms kulturpris

2021-04-29
av TT/ SvB
Foto: Sofia Runarsdotter

Sju priser i olika kategorier tilldelas aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. Varje pristagare tilldelas en prissumma på 100 000 kronor.

Författaren Kjell Johansson får hederspriset i litteratur. Musikern och kompositören Georg Riedel tilldelas hederspriset i kulturarbete för barn och ungdom, medan sångerskan Lisa Nilsson mottar Bellmanpriset, som ska gå till någon som har bidragit till att ge en positiv bild av Stockholm som kulturstad
"Alla pristagare har utfört värdefulla insatser inom sitt område och berikat Stockholms kulturliv som helhet", säger Jonas Naddebo (C), kultur- och stadsmiljöborgarråd, i ett pressmeddelande.
Övriga hederspristagare är sångaren Rostam Mirlashari, keramikern Päivi Ernkvist och teaterchefen Sophia Artin. Dessutom går Lennart af Petersens-priset till fotografen Angelica Elliott.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.