Tillbaka

Läckberg säljer ny serie för 100 miljoner

2017-10-11
av Sara Djurberg
Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckbergs kommande böcker i en ny serie i två delar har sålts till flera länder – för sammanlagt 100 miljoner kronor, skriver Dagens industri.

Den första av de två romanerna ska komma ut om 1,5 år, men rättigheterna är redan sålda till flera länder. Bland annat Harper Collins i Storbritannien, Actes Sud i Frankrike och förlag i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Spanien och Italien.

– Jag är otroligt överväldigad av intresset vi fått. Det är ett hedersbetyg från förlagen runtom i världen att de tror på mig och mitt författarskap, säger Camilla Läckberg till Dagens Industri.

Enligt Camilla Läckberg har Nordin Agency sålt rättigheterna för sammanlagt 100 miljoner kronor.

De två ännu oskrivna böckerna har temat kvinnlig hämnd, med en ny huvudperson kallad Faye.

På sitt Instagram-konto skriver Camilla Läckberg att idén legat och grott länge och att bokprojektet genomförs i samarbete med affärspartnern Christina Saliba.

De båda planerar ett globalt boksläpp, men har medvetet valt att inte sälja rättigheterna till samma förlag världen över utan till lokala förlag, skriver DI.

I Sverige kommer Camilla Läckbergs förlag Forum att ge ut böckerna, vars släppdatum är planerade till 2019 och 2020. Enligt förlagschefen Adam Dahlin, handlar det om en treboksdeal där även en ny bok i Fjällbackaserien ingår. Denna kommer att ges ut om tre eller fyra år.

– Jag vill inte gå ut med specifika belopp, men det är ett högt förskott. Vi ser fram emot att få jobba med de här två psykologiska spänningsromanerna som utspelar sig i Stockholm, säger Adam Dahlin till SvB. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.