Tillbaka

Libris förhandlar med Dagen

1997-11-14
av Fredrik Lindberg
Samtliga 25 anställda i Dagens förlag har sagts upp.

Förhandlingar förs nu med Libris Media om ett övertagande av delar av rörelsen. Verbum, som tidigare har varit med i diskussionerna, har dragit sig ur.
    Libris är främst intresserade av Dagens bokklubb, med uppskattningsvis 10 000 medlemmar och en omsättning på knappt sex miljoner kronor. Sedan omkring ett år äger Libris Läsarnas bokklubb, med cirka 4 000 medlemmar och en omsättning mellan 1,5 och två miljoner kronor.
    Det kan även bli aktuellt att ta över lager och Dagens musikförlag. Förhandlingarna gäller nu hur substansen ska värderas gentemot framtida ägarandelar.
    - Båda parter verkar för ett övertagande. Alla papper finns på ägarnas bord, säger Libris vd Sören Liljedahl, som räknar med att affären kan vara klar under november.
    Dagens förlag uppges omsätta omkring 15 miljoner kronor och har de tre senaste åren gjort en förlust på 17 miljoner.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.