Tillbaka

Lilla Piratförlaget ger ut Alma-pristagare

2019-04-09
av Emma Olsson
Bart Moenaert hyllas i Bologna
Foto: Susanne Kronholm

Lilla Piratförlaget har köpt tre titlar av Bart Moeyaert, flamländsk barnboksförfattare som vann årets Alma-pris.

Erik Titusson, förlagschef, är på språng. Han hastar mellan föredrag på barnboksfestivalen Litteralund, när han bekräftar köpet av tre titlar av Alma-pristagaren Bart Moeyaert.

– Det gick väldigt fort. Jag har läst flera av Barts böcker genom åren på tyska. Det har varit en författare som vi har haft under bevakning så genom åren har jag lärt känna honom, säger han.
I år kommer två titlar, Kärleken man inte förstår (1999) och Alla är ledsna nuförtiden (2018). Båda i översättning av Annika Johansson.

Pristagaren var relativt okänd. Hur ska ni nå ut med de här titlarna?

– Det här är ett stort författarskap av högsta kvalitet och det finns det alltid plats för. Sen är det inte alltid enkelt att ge ut barn- och ungdomslitteratur i översättning, särskilt inte från icke-anglosaxiska länder. Men Bart Moeyaerts böcker fungerar verkligen oavsett var man befinner sig rent geografiskt och oavsett ålder. Författarskapet passar väldigt bra på vår lista, säger Erik Titusson.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.