Tillbaka

Lina Wolff tilldelas Aniarapriset

2020-09-08
av TT/ Litteratur
Foto: Andreas Hillergren/TT

Författaren Lina Wolff tilldelas Aniarapriset 2020. Priset består av en skulptur och 50 000 kronor.

Juryns motivering lyder: "Lina Wolff ger den svenska romankonsten en uppiggande dos spansk kryddning där Almodóvars filmvärld och den magiska realismen möter svensk vardag och samtidsrealism på ett både lekfullt och underfundigt vis. Hennes prosa är fräck, rolig och hisnande suggestiv.
Aniarapriset instiftades 1974 och delas ut av Svensk biblioteksförening till svenskspråkiga författare av skönlitteratur för vuxna.
"Aniarapriset – bara namnet. Astronomiskt, poetiskt, vackert. Och att det är Svensk biblioteksförening som delar ut det är jättefint. Min farmor var bibliotekarie. Jag önskar att hon hade fått vara med om detta", säger Lina Wolff i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.