Tillbaka

Litteraturfestivaler startar nätverk

2017-04-12
av Tove Leffler
Littfest arrangerades i år mellan 16 och 18 mars.
Foto: Henke Olofsson

Littfest vill förbättra relationen till andra nordiska litteraturfestivaler. Därför startar de nu ett nätverk för att stärka litteraturscenen i norra Norden.

Den 18 och 19 maj kommer representanter från Reykjavik International Literary Festival, Ordkalotten (från Tromsø i Norge), Vasa Littfest (från Vasa i Finland) och Littfest i Umeå att mötas för att utbyta idéer och erfarenheter. Samtliga fyra festivaler är rotade i norra Norden och verkar i "en geografisk periferi", skriver Littfest, som tagit initiativ till nätverket, i ett pressmeddelande. Med hjälp av de olika festivalernas nätverk och kanaler, hoppas man kunna sprida författare till en ny publik.

– Med all denna kunskap samlad på en och samma plats, kan vi lära av varandra och hitta nya intressanta metoder för att sätta litteraturen i Norden i fokus, säger Elenor Nordström, en av koordinatorerna för Littfest, i pressmeddelandet.

Initiativet har fått stöd från Nordisk Kulturfond. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.