Tillbaka

Londonmässan skjuter upp besked

2021-03-31
av Matilda Källén
Foto: London Book Fair

London Book Fair skulle ha gett besked om formerna för mässan i slutet av mars. Men på grund av fortsatt osäkerhet kring internationellt resande skjuts beskedet upp till mitten av april.  

Årets London Book Fair flyttades fram från mars till 29 juni-1 juli, eftersom man ville kunna säkerställa ett fysiskt evenemang.

Om och hur mässan kommer att kunna anordnas då bestäms slutgiltigt i mitten av april, enligt ett pressmeddelande.

Att beskedet kring formerna skjutits upp beror på det osäkra läget.

– Det senaste året har fört mig sig utmaningar som inte liknat några andra, och vi har behövt hantera en väldigt flytande situation både här i Storbritannien och internationellt. Vi lovade att uppdatera marknaden om planerna för 2021 års mässa i slutet av mars. Men givet den fortsatta osäkerheten kring internationellt resande, planerar vi nu för alla scenarier och kommer att uppdatera med ett slutgiltigt besked i mitten av april. Vi fortsätter att noga och dagligen bevaka situationen, och kommunicerar konstant med våra intressenter och vår styrelse så att vi kan ta in deras åsikter och stötta marknaden på bästa möjliga sätt, säger mässchefen Andy Ventris i en kommentar.

Enligt den brittiska regeringens nuvarande plan kommer samtliga restriktioner att lyftas den 21 juni.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.