Tillbaka

LundeQ flyttar efter mer än 70 år

1997-08-08
av Inger Frimansson
Anrika LundeQ i Uppsala tvingas under hösten att lämna huset på Östra Ågatan 31, där bokhandeln funnits sedan 1924. Orsaken är rulltrapporna.

andeln ligger i fyra plan som förbinds med rulltrappor. Dessa är i dag trettio år gamla och har dömts ut av säkerhetsskäl.
    - Vi fick ett föreläggande att byta ut dem, berättar butikschefen Roger Sundin. Vi räknade på att ersätta dem med vanliga trappor och kundhissar med det hade blivit för dyrt. Ombyggnaden plus det att vi måste ha stängt i fyra till sex veckor skulle ha kostat oss mer än tio miljoner kronor.
    Man valde att flytta. Turligt nog fanns andra centralt belägna lokaler lediga en trappa upp i Forumgallerian. 1 400 kvadratmeter, på samma plan, vilket är en fördel både för kunder och anställda. Till nackdelarna hör att antalet skyltfönster minskar från tretton små till ett enda, lite större.
    Många, såväl personal som anställda, kommer också att sakna den speciella atmosfär, som förknippas med LundeQ. Att hålla till i en galleria kan aldrig bli riktigt detsamma.
    - Men servicen och kunskapen tar vi med oss, betonar Roger Sundin, och sortimentet kommer inte att förändras. Flytten beräknas ske i månadsskiftet oktober/november.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.