Tillbaka

Nextory köper spansk strömningstjänst

2021-06-08
av Kalle Laxgård
Shadi Bitar, vd Nextory.
Foto: Sara Mac Key

Förvärvet gäller strömningstjänsten Nubico, som blir grunden för Nextorys etablering i Spanien senare i år.

Nubico har sedan 2013 drivits av förlagsgruppen Planeta och telekomföretaget Telefónica och beskrivs som den största lokala strömningstjänsten i Spanien. I ett pressmeddelande uppger Santos Palazzi, marknadschef på Grupo Planeta, att företaget haft stadig tillväxt de senaste fem åren. 

Förvärvet gick igenom den 1 juni och när Nextory lanseras i landet senare under 2021 blir det företagets nionde marknad. Där får de konkurrera med bland annat Storytel och Audible, som är de ledande tjänsterna i landet.

– Nextorys plan är att fortsätta expandera internationellt och upprätthålla vår fantastiska tillväxt för att så småningom bli en av de största aktörerna i bokbranschen världen över. Denna affär sätter verkligen Nextory på kartan globalt, säger Shadi Bitar, vd för Nextory i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.