Tillbaka

Nextory lanserar i Tyskland

2018-10-05
av Emma Olsson
Shadi Bitar, vd för Nextory, är på väg mot Tyskland.
Foto: Nexory

Nextory tar hjälp av tyska digitala distributören Libreka, för en lansering på den tyska marknaden.

Bookbeat finns i Tyskland, och Storytel har varit på gång att lansera. När ljudboksappen Nextory siktar på den tyska bokmarknaden, tar de hjälp av en lokal distributör för att förbereda inträdet.
– Den tyska marknaden ser lite annorlunda ut från Sverige. Det finns större internationella aktörer och dessutom är ca 50 procent av ljudboksmarknaden fortfarande fysisk, vilket innebär stora möjligheter att utveckla det digitala läsandet, säger Shadi Bitar, Nextorys vd, till SvB.
Exakt när företaget kommer att kliva in i Tyskland är inte bestämt i dagsläget, men kommer enligt Shadi Bitar att avgöras ”inom kort”.
Libreka kommer att fungera som strategisk partner som ska hjälpa Nextory med förberedelser inför lanseringen.

– Eftersom Tyskland är en av världens största marknader för digitala böcker finns det en extremt stor potential. Därför är det också naturligt att vi har planer på att etablera oss där, säger Shadi Bitar, i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.