Tillbaka

Norstedts anställer två nya förläggare

2021-10-06
av Kristian Lönner
Jenny Tunedal och Elise Karlsson.
Foto: Kajsa Göransson

Elise Karlsson och Jenny Tunedal anställs som förläggare på Norstedts. De kommer båda arbeta med den skönlitterära utgivningen.

Jenny Tunedal har publicerat fem diktsamlingar och har tidigare arbetat som kritiker, översättare, litteraturredaktör samt varit programansvarig för masterprogrammet i Litterär gestaltning på HDK-Valand i Göteborg. Nu anställs hon som förläggare på Norstedts tillsammans med Elise Karlsson som byter tjänst på förlaget från att tidigare ha varit redaktör. Elise Karlsson har själv gett ut fyra romaner. Den senaste, Smuts, kom ut tidigare i höstas.

Håkan Bravinger, Litterär chef på Norstedts, är nöjd med nyanställningarna.

– För oss är det en storsatsning att Elise Karlsson och Jenny Tunedal börjar som förläggare på Norstedts. Deras sätt att närläsa manus och förmåga att samarbeta med författare kommer att bli en enorm tillgång för vår litterära utgivning, säger han i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.