Tillbaka

Norstedts köper Printz Publishing

2018-09-18
av Emma Olsson

Nu köper Norstedts Förlagsgrupp upp feelgood-förlaget Printz Publishing.

Pia Printz har gett ut storsäljande författarskap som Jojo Moyes, Sophie Kinsella, Lucy Diamond och David Nicholls. Förlaget grundades 2010.
Printz Publishing kommer även i fortsättningen att drivas självständigt, som en del av Norstedts Förlagsgrupp. Förlagets grundare Pia Printz och Anna Levahn fortsätter att arbeta med att utveckla nya och befintliga författarskap.

– Efter nästan åtta år som ett litet tvåmannaförlag så ser vi fram emot att bli en del av Sveriges äldsta, men också modernaste förlagshus. Det känns väldigt spännande att ta rygg på ett stort förlag som har både stora muskler och många nya kloka arbetskamrater, säger grundar-duon Pia Printz och Anna Levahn på Printz Publishing i ett pressmeddelande.

Köpesumman är hemlig.

Läs SvB:s intervju med Pia Printz om affären här.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.