Tillbaka

Norstedts miljöanpassar allt papper

2017-12-04
av Philip Wallin
Olle Lidbom.
Foto: Norstedts

Norstedts Förlagsgrupp kommer bara att trycka på FSC-märkt papper från 2018. Därmed hoppas man höja nivån i branschen. 

SvB skrev nyligen, i reportaget Trycket ökar, att få förlag kommunicerar sitt miljöarbete – men att en bättring har utlovats. Kanske är Norstedts FSC-initiativ ett steg i den riktningen?

– FSC-märkningen är ett sätt för oss att ta ansvar. Genom att ställa det kravet på samtliga böcker vill vi höja nivån i branschen. Nästa år ska vi fortsätta miljöarbetet på fler områden, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts och Rabén & Sjögren i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare trycker Natur & Kultur samtliga böcker på FSC-märkt papper. Nu tar alltså Norstedt ett steg i samma riktning och FSC-märker alla böcker. FSC-certifieringen ska garantera ett ansvarsfullt och miljövänligt skogsbruk.

Naturskyddsföreningen har tidigare kritiserat FSC och menar att kraven bör skärpas. Men FSC är i dag den certifiering som ställer högst krav på miljösidan. FSC står för Forest Stewardship Council och är en ideell internationell medlemsorganisation som jobbar för ett mer hållbart skogsbruk. FSC grundades i Kanada 1993. 

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.