Tillbaka

Notabene får ny ägare

2019-11-20
av Kristian Lönner
Foto: Lars Schmidt

I går gick den norska bokhandelskedjan Notabene och dotterbolaget Boklageret i konkurs. I dag står det klart att Jotunfjell Partners köpt bolagen och blir ny ägare.

Ett nyregistrerat bolag, JFP Retail Drift AS, som ägs av Jotunfjell Partners har betalat 30,2 miljoner norska kronor (cirka 31,8 miljoner svenska) för att ta över Notabene, rapporterar Dagens Næringsliv.

– Köparen har intentionen att fortsätta delar av verksamheten som tidigare drivits av Notabene och Boklageret. Det är inte slutgiltigt klart vilka butiker som ska fortsätta drivas, vilka som ska drivas tillfälligt och vilka som ska avvecklas, säger konkursförvaltaren Ellen Schult Ulriksen till Dagens Næringsliv.

Redan 2013 gick Notabene i konkurs och övertogs då av ett bolag ägt av banken DNB. Tre år senare kom Jotunfjell in som storägare men hade vid konkursen endast 16 procent av aktier i Notabene.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.