Tillbaka

Novellix och Dramaten i novellsamarbete

2020-06-23
av Carina Jönsson
Skådespelaren Electra Hallman utanför Dramaten.
Foto: Sophie Odelberg

Skådepelare ur Dramatens ensemble har läst in texter av bland andra Sara Stridsberg, Hjalmar Söderberg och Selma Lagerlöf. Under sommaren finns de 14 novellerna för lyssning på Dramatens och Novellix hemsidor.

Novellerna läggs upp den 24 juni och är gratis att lyssna på. De kommer att ligga kvar till den 1 september. 
– Noveller är inte korta romaner, noveller är en konstform i sig. Att läsa noveller är att totalt djupdyka i ett författarskap. Vi är så glada över samarbetet med Dramaten som ger ännu fler chans att upptäcka den här fantastiska formen, säger Lena Hammargren, vd och grundare av Novellix i ett pressmeddelande.
Urvalet till vilka noveller som lästs in är gjort i samarbete med skådespelarna. Bland annat kommer Electra Hallman läsa Farväl, mitt kvinnofängelse av Karolina Ramqvist. Ingela Olsson läser Vi var rovdjur av Sara Stridsberg. Kristina Thörnqvist Tjänsteanden av Selma Lagerlöf och Andreas T Olsson läser Tuschritningen och tre andra historietter av Hjalmar Söderberg.  

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.