Tillbaka

Ny investerare går in i Sesamy

2021-04-29
av Kalle Laxgård
Måns Ulvestam och Karl Rosander.

Den nya e- och ljudboksplattformen Sesamy får en ny delägare. Det är investeringsföretaget GP Bullhound som nu gått in i företaget.

Sesamy startades av de tidigare grundarna till podcasttjänsten Acast och lanserades så sent som i slutet av mars. Affärsmodellen bygger på att erbjuda e- och ljudböcker digitalt, utan abonnemang, och med möjlighet att läsa böckerna i vilken app man vill.

Nu har teknikinvesterings- och rådgivningsföretaget GP Bullhound, grundat 1999, köpt in sig i den nystartade tjänsten.

– När Måns och Karl (Ulvestam och Rosander, Sesamys grundare reds anm.) berättade om sin nya verksamhet kändes deras vision omedelbart bra. Som ledande investerare kunde vi sätta ihop ett syndikat och investera i bolaget på mindre än en vecka för att hjälpa dem öka farten, säger Per Roman, grundare och Managing Partner på GP Bullhound, i ett pressmeddelande.

Hur stor del GP Bullhound har köpt framgår inte. De nya pengarna ska främst användas till Sesamys internationella expansion. I en tidigare intervju med SvB berättade Måns Ulvestam och Karl Rosander att målet är att lansera tjänsten i större delen av Europa inom ett år.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.