Tillbaka

Ny rättighetschef på Modernista

2019-03-20
av Kalle Laxgård
Emiliano Sener
Foto: Pressbild

Emiliano Sener blir ny rättighetschef på Modernista group. Han kommer närmast från en tjänst som redaktionskoordinator på Albert Bonniers förlag.

Därmed efterträder Emiliano Sener Pär Sjölinder, som nyligen tillträtt som förläggare på Atlas.

Emiliano Sener börjar sin nya tjänst i april. Till ansvarsområdena hör att hantera gruppens rättigheter, samt sköta kontakten med utländska agenter och förlag.

– Emiliano har alla egenskaper vi söker, han är beläst, kunnig och driven, och har dessutom ett stort internationellt nätverk. Han blir helt avgörande i våra framtidsplaner, säger Pietro Maglio, vd på Modernista group, i ett pressmeddelande.

Utöver Modernista kommer Emiliano Sener även att arbeta med förlagen Nirstedt/litteratur, Louise Bäckelin och Mima, som också ingår i gruppen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.