Tillbaka

Ny vd på Roos & Tegnér

2018-11-08
av Kalle Laxgård
Petra Ward.
Foto: Ylva Sundgren

Nuvarande försäljningschefen Petra Ward efterträder Michael Tegnér som vd på förlaget vid årsskiftet.

– Roos & Tegnér har nu funnits i 13 år. Det är ett naturligt steg för bolaget och för mig personligen att nu lämna över vd-posten till Petra, säger Michael Tegnér i ett pressmeddelande.

Petra Ward har en lång karriär i bokbranschen bakom sig. 1996 började hon arbeta på förlag i London och efter 15 år som förläggare och agent i England kom hon till Norstedts. Efter ett par år på Pocketförlaget började hon som försäljningschef på Roos & Tegnér i januari i år.

Från och med årsskiftet står hon som vd för samma förlag.

– Roos & Tegnér är en fantastiskt inspirerande miljö att jobba i! Bland annat för att mina kollegor har mycket erfarenhet från andra branscher och det upplever jag som viktigt när bokbranschen håller på att stöpa om sig. Det gör också att vi kan vara flexibla mot författarna – som ju när det gäller faktaböcker oftast har andra jobb vid sidan av – och därmed utforma avtal som passar alla lägen, säger hon i ett uttalande.

Michael Tegnér kommer att fortsätta i Roos & Tegnér som arbetande styrelseordförande.

Tidigare i år skrev Svensk Bokhandel om Roos & Tegnérs stora expansionsplaner. På 3–4 års sikt avser förlaget dubblera omsättningen. Läs mer om det här.

Nyligen hintade Michael Tegnér om chefsbytet i en intervju med SvB:s Lars Schmidt. På frågan om hur förlaget ska lyckas nå sina mål, svarade han:

– Petra ska fixa det.

I bokslutet för 2017 (april) omsatte Roos & Tegnér 11,2 miljoner kronor. Vinsten var 1,1.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.