Tillbaka

Nytt förslag kan stänga ner butiker

2021-02-17
av Carina Jönsson
I99pema/ Wikimedia commons
Foto: Torp köpcentrum

Regeringen vill kunna stänga ner delar av samhället om smittspridningen kommer in i en tredje våg. Det gäller bland annat handelsplatser som köpcenter, varuhus och butiker.
 

Det var under en presskonferens på onsdagen som socialminister Lena Hallengren och kulturminister Amanda Lind presenterade fem nya åtgärder, med stöd av den nya tillfälliga pandemilagen. Bland annat innebär de nya förslagen att regeringen kan genomföra en bredare nedstängning. Detta kan komma att gälla bland annat butiker, köpcenter och varuhus.
– Den sjunkande smittspridningen har avstannat och vi ser med oro på utvecklingen. Det finns en påtaglig risk för en tredje våg. Det kan bli aktuellt att stänga ned delar av det svenska samhället, sa Lena Hallengren på presskonferensen, skriver Market.
Regeringens förslag skickas nu på snabbremiss. Svaret ska komma in senast 26 februari. Om regeringen fattar beslut om nedstängning måste detta godkännas av riksdagen.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.