Tillbaka

Pocketshop tvingas flytta butiken på Centralen

2022-10-04
av Kristian Lönner
Pocketshop byter lokal på Centralen.
Foto: Carina Jönsson

I slutet av oktober byter Pocketshop lokal på Centralstationen i Stockholm. Företaget ser både för- och nackdelar med den påtvingade flytten.

I dag finns Pocketshop på nedre plan på en plats där alla gångvägar från tåg, tunnelbana och övre plan möts. I slutet av oktober flyttar butiken ett femtiotal meter i riktning mot tunnelbaneuppgången.

– Det är ett led i en större ombyggnation. Det är mycket av den nedre hallen som ska göras om, förklarar Torbjörn Elbe, försäljningschef på Pocketshop.

Vad flytten får för betydelse för Pocketshop är för tidigt att säga, menar Torbjörn Elbe.

– Man får se till hela projektet. Vi har haft ett superbra läge men samtidigt blir fördelen nu att vi får en större butik.

Pocketshop kommer inledningsvis också att utsättas för hårdare konkurrens. I helgen öppnade Akademibokhandeln en pop up-butik på Centralen som håller öppet över julhandeln, fram till 9 januari.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.